• Balatonszárszói József Attila Általános Iskola

 • https://koronavirus.gov.hu/

   

  Tisztelt Szülők!

   

  Értesítjük Önöket, hogy 2020. március 10-től sok iskolai program (Lázár Ervin Program, testvériskolai program, tanulmányi és osztálykirándulás, tanulmányi verseny, díjátadó, - további intézkedésig - felfüggesztésre kerül.

  Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusról a fent nevezett hivatalos oldalról tájékozódhatnak hitelesen. Sajnos rengeteg alaptalan álhír terjed a betegség kapcsán a bulvár médiában.

    

  Valamennyi szülőt-hozzátartozót arra kérünk, hogy fokozottan tartsák be a higiénia írott és íratlan szabályait (köhögés és tüsszentés zsebkendőbe; illemhely használat után és étkezés előtt alapos kézmosás).

  Csak teljesen egészséges tanulót engedjenek reggel iskolába. Ha gyermeke lázas, kérem vigye orvoshoz, s csak egészségesen engedje közösségbe.  Kérem fokozottan figyeljenek gyermekük tisztaságára! Tisztálkodáson kívül fontos, hogy legyen a tanulónál elegendő zsebkendő, ruházatuk legyen tiszta és vasalt. Ugyanis a magas hőmérséklet fertőtlenítő hatású.

  Intézményünkben a takarító személyzet naponta többször fertőtleníti a kilincseket, kapaszkodó korlátokat, mellékhelyiségeket. 

  Koronavírus fertőzésének megelőzése érdekében az iskolában szülő nem tartózkodhat.  A tanulókat az iskola alkalmazottai értesítik, ha szülő jött értük.  

  Kérjük a többnyire felsős lányos szülőket, hogy magyarázzák el Önök is lányaiknak, hogy a szünetben nem a legbiztonságosabb hely a női WC! Sokan ott bújnak el, hogy ne kelljen az udvarra kimenni!