• Balatonszárszói József Attila Általános Iskola

 • Tisztelt Szülő/Törvényes Képviselő!

   

  Az emberi erőforrások minisztere által hozott 19/2021. (III.10.) határozata alapján Önnek lehetősége van arra, hogy gyermekének 2021/2022. tanévre vonatkozó általános iskola első évfolyamára történő beiratkozását online formában tegye meg. Online beiratkozás esetében a szükséges dokumentumok iskolában történő bemutatásának határideje 2021. szeptember 1.

  Online beiratkozást a következő linken teheti https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap

  Az online beiratkozás ideje: 2021. április 10. 0:00 – 2021. április 16. 24:00

  Személyesen történő beiratkozás időpontja: 2021. április 15-16. 8 és 16 óra között.

  Személyes megjelenés esetén a beiratkozás menete az általános iskola által meghatározott módon történik, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett.

  Az intézménybe csak maszkban lehet belépni, hőmérsékletmérés és kézfertőtlenítés után. Az ügyintézés alatt végig meg kell tartani a megfelelő távolságot. Egyszerre csak egy szülő beiratkozását tudjuk bonyolítani, ezért lehetséges, hogy megkérjük a várakozásra.

   Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során.

  Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg.

   A beiratás után legkésőbb 2021. április 23-ig az iskola vezetés dönt a gyermek felvételéről, majd ezután küldik el a tájékoztatást Önnek.

   

  A törvényes képviselők kétféle módon kezdeményezhetik gyermekeik beiratkozását az általános iskola első évfolyamára a 2021/2022. tanévre vonatkozóan:

  1. Személyes megjelenéssel, papír alapon történő adminisztrációval: A törvényes képviselők a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan személyesen is megjelenhetnek a köznevelési intézményben, és ott a magukkal vitt, beiratkozáshoz szükséges dokumentumok alapján az intézmény rögzíti a gyermekek adatait a KRÉTA rendszerben, és elvégzi a szükséges műveleteket, feladatokat (összevetés az Oktatási Hivatal által biztosított körzetes listával, adatok felvitele, stb.). Azonban a járványügyi veszélyhelyzettel összefüggésben kiemelten fontos a szükséges óvintézkedések betartása a személyes beiratkozás során is. Ennek következtében a személyes ügyintézés több időt vehet igénybe. A személyes ügyintézési rend kialakításáról minden esetben tankerületi központtal egyeztetve az intézmény vezetője dönt, melyről tájékoztatást nyújt az intézmény honlapján, illetve az intézmény bejárati ajtaján.

  2. Elektronikus úton történő jelentkezéssel: A beiratkozási folyamatot az e-Ügyintézés felületén keresztül – előzetes regisztrációt követően – indítja a gyermek törvényes képviselője. Amennyiben a szülő a gyermekét állami fenntartású, de körzettel nem rendelkező (például tagozatos) általános iskolába, vagy nem a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába kívánja beíratni, akkor az e-Ügyintézés felületen, a rendszer által felkínált űrlapot kitöltve tudja megadni gyermeke beiratkozáshoz szükséges adatait. Az adatokhoz a beiratkozással érintett, választott intézmény is hozzáfér, így ezek felvitelét az intézménynek már nem kell elvégeznie. Emellett az egyes nyilatkozatok (például a gyermek törvényes képviseletéről szóló nyilatkozat) a rendszerből letölthetőek, és aláírás után a másolatok feltölthetőek. A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, nyilatkozatok eredeti példányát a 2021/2022. tanév első napján azonban be kell mutatni! Amennyiben a szülő a gyermekét a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába kívánja beíratni, az e-Ügyintézés felületen keresztül megerősítést kell küldenie az intézménynek a beiratkozási szándékról. A szülők által beküldött adatok megjelennek az intézmény KRÉTA rendszerének e-Ügyintézés felületén.

 • Vár a Szárszó Suli!