• Szemétszedés 2021. 04. 30.

  A Kőröshegyi Tiszta erdőért civilszervezet kezdeményezésére iskolánk alsó évfolyamos diákjai, valamint hetedik és nyolcadikas fiatalok részvételével  Dankházi Bence igazgató-helyettes felügyeletével aktív részt vállaltunk településünk külterületéhez tartozó Dózsa György utca végének megtisztításában. Az iskola nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre és a szemléletformálásra. Minden évben szervezünk papír- és gesztenyegyűjtést. A műanyag palackokat és a használt elemeket (feleslegessé vált okos eszközöket) az egész év folyamán szervezetten gyűjtjük. Osztályfőnöki órákon, környezetismeret, természetismeret, földrajz, biológia és fizika órákon rendszeresen foglalkozunk e fontos témával. A Föld napján minden osztály megtekintett egy kisfilmet, mely a Föld napjának történetét mutatta be. Madárbarát iskolaként minden szezonban az intézmény területén álló fákra kihelyezett madáretetőkkel gondoskodunk a madarainkról

 • VIII. „Te Szedd”! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

  A Balatonszárszói József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csatlakozott a VIII. „Te Szedd”! Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióhoz. 2019. március 23-án, szombaton a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. valamint a Tiszta Erdőkért Egyesület szervezésében meghirdetett szemétszedési programhoz kapcsolódtunk.

   A 8:30-ra hirdetett gyülekezőre 22 felsős, 5 alsós tanuló, s 4 szülő érkezett. Iskolai kísérőként az intézményvezető helyettes irányította a csapatot az erdészeti dolgozókkal közösen.

   A szervezők köszöntötték a tanulókat, s röviden ismertették a program menetét. Kiemelték az esemény célját és fontosságát. Szakszerűen elmagyarázták milyen hulladékot kell, illetve szabad összeszedni, s melyek azok, amiket veszélyességük vagy méretük miatt nem gyűjtünk. A Szántódi Erdészet erdőművelési ágazatának vezetője, helyi vadászok és erdészek, egy szárszói önkormányzati képviselő és az iskolánk intézményvezető-helyettese kíséretében platós terepjárókkal kiautóztak Balatonszárszó és a szomszédos Szólád község külterületére. Rengeteg hulladékot gyűjtöttek a pincesorokhoz vezető földutak mellől a szorgos diákkezek. Délután egy órára minden rendelkezésre álló zsák megtelt. A szervezők ásványvíz és csokoládé osztásával enyhítették a fáradtságot. Az égiek kitűnő időjárással koronázták meg a résztvevők vidám hangulatát. A résztvevők kiváló hangulatban fűzték még szorosabbá az évek óta ökoiskola címmel rendelkező balatonszárszói intézmény és a helyi civil szervezetek közti jó viszonyt.

  Bízunk benne, hogy a munkában résztvevő fiatalok később is fontosnak fogják tartani a környezetvédelmet, s tesznek érte!

 • 2019. 03. 23.

 • További kellemes böngészést kíván az intézmény vezetése.